Compacte messenslijper
Bestek
38 artikel(en)
Welke soorten bestek zijn er?
Er wordt onderscheid gemaakt tussen standaardbestek en speciaal bestek. Standaardbestek is bedoeld voor dagelijks gebruik tijdens het ontbijt, lunch of diner, evenals voor het dessert en de middagkoffie, en is vaak verkrijgbaar als besteksets. Het standaardbestek is als volgt onderverdeeld:
Voorgerechtbestek: voorgerechtvork, voorgerechtlepel, voorgerechtmessen
Menu-bestek: menuvork, menulepel, menu-mes
Visbestek: visvork, vismes, gourmetlepel
Dessertbestek: dessertvork, dessertlepel, optioneel kaasmes
Koffiebestek: gebakschep, theelepel/koffielepel
Naast het normale tafelbestek zijn er een aantal bestekstukken met speciale eigenschappen die geschikt zijn voor specifieke doeleinden. Hieronder vallen onder andere steakmessen, die bijzonder scherp zijn en gemakkelijk door dikke vleesstukken glijden, of Amuse Gueule-lepels (ook wel party- of snacklepels genoemd), die het genot van kleine hapjes tot een bijzondere ervaring maken. Maar ook de fonduemessen, kaviaarmessen of de lange longdrinklepel behoren tot het speciale bestek dat alleen bij specifieke gerechten en/of drankjes wordt gebruikt.